Valmentajat

Aleksi

Lue esittely

Moikka,

olen Aleksi ja olen CrossFit Turku ja CrossFit Portti salien omistajia. Vastaan mm. valmentajien koulutuksesta, kisaryhmästä ja yleisesti salilla moninaisista asioista. Olen harrastanut kaikenlaista ennen CrossFit:ä, aina rullalautailusta jalkapalloon ja potkunyrkkeilyyn. Viimeisimpänä ennen CF-harjoittelua treenasin BJJ:tä ja vapaaottelua. Nykyään tykkään käydä hikoilemassa salin ohella kaukalossa kumilätkän perässä.

Aloitin CrossFit -harjoittelun karkeasti 2009 loppuvuodesta. Ensimmäinen sali perustettiin 2011 Turun Raunistulaan, missä CFT edelleenkin toimii, naapurissa. Oma fokus oli silloin lähinnä kilpaharjoittelussa, johon olin jäänyt vahvasti nalkkiin ensimmäisten CrossFit-kisojen jäljiltä 2011 tammikuusta. Valmentaminen tuli mukaan 2010, kun aloin ohjaamaan ensin kavereita jotka tulivat kokeilemaan lajia, ja pikkuhiljaa myös kavereiden kavereita. Lopulta kävin Level-1 koulutuksen Las Palmasissa 2011 ja aloitin viralliset valmennushommat salillamme 2011 lokakuussa.

Olen kouluttautunut CF-harjoitteluun CrossFit:n koulutuksilla, joita on tullut käyty läpi jo puoli tusinaa. Tällä hetkellä voimassa on CF-Level 2. Valmentajana pyrin olemaan intohimoinen, lähestyttävä ja avulias. Minulle on tärkeää, että valmennettavat liikkuvat hyvin ja ymmärtävät harjoittelun filosofian.

Valmennan pääosin WOD-tunteja, On-ramppeja ja Discipline-ryhmää, mutta käyn myös välillä vetämässä Teens ja Kids -ryhmiäkin tarvittaessa. Lisäksi valmennan meidän valmentajiamme.

Lempi benchmark treeni on tällä hetkellä “Nate”, eli 20 min AMRAP muscle-uppeja, hspu:ta ja kahvakuulaheilautuksia.

Saara

Lue esittely

Heissan!

Tutustuin CrossFitiin Aleksin kautta, kun hän perusti salin Raunistulaan vuonna 2011. CrossFit-harjoitteluun tutustuin lähemmin vuoden 2012 alussa kuntouttaessani itseäni solisluuvammasta takaisin kohti nyrkkeilykehiä. Lajin monipuolisuus, tekniset liikkeet ja koko konsepti tekivät minuun suuren vaikutuksen, enkä ikinä enää palannutkaan nyrkkeilykehään. Ennen CrossFitia minulla on takana pitkä kilpaurheilu-ura, lajeina nyrkkeilyn lisäksi telinevoimistelu ja seiväshyppy.

Valmentajaurani alkoi lukioikäisenä yleisurheilun parista ja CrossFit Turussa aloitin valmentaa vuonna 2012. Alkuperäiseltä koulutukseltani olen urheilumarkkinoinnin tradenomi. CrossFitissa olen kouluttautunut Level 2 tasolle ja vuoden 2022 kesällä sain valmiiksi valmennuksen masters tutkinnon.

Valmennan perustuntien lisäksi mm. moms ja diesel -tunteja, gymnastics-ryhmää ja vastaan myös CF Turun ohjelmoinnista. Lisäksi teen salilla toimistohommia ja vastaan muun muassa laskutusasioista. Valmennan, koska haluan auttaa ihmisiä kehittymään ja pääsemään parempaan kuntoon. Valmentaminen on intohimoni 🙂

Lempi benchmark-treenini on “Fran”, 21-15-9 for time: thruster & pull-up

Tuomo

Juuso

Lauri

Lue esittely

Hei!

Olen Turkuun 2016 muuttanut maalaispoika Uudestakaupungista. On-Ramp käyty 2017 alkupuolella, jonka jälkeen tiiviisti viihdytty crossfitsalilla. Kisoissakin useampaan otteeseen käyty, mutta pääpaino harjoittelussa on pitää homma rentona ja hauskana, ilman suurempia ”tavoitteita”. Lajitaustaa löytyy jääkiekon puolelta, missä lyötiin hokkarit visusti seinään lukuisien loukkaantumisien takia.

Valmennusporukassa nyt pyörinyt 2021 lopusta lähtien. Valmennuksessa koitan ylläpitää samaa mentaliteettia, kuin omissa harjoituksissa, eli homma rentona ja hauskana. Näin saadaan harjoittelu pidetty mieluisana läpi vuosikymmenien. Parhaiten mut löytää arki-iltaisin WOD:ien koutsailussa tai open gymiltä!

Lajissa mielestäni koukuttavinta on sen monipuolisuus, mikä tarjoaa jokaiselle treenipäivälle omat haasteensa. Salin ulkopuolella olen sähköinsinööri, joka reissaa ympäri Suomea työmaalta työmaalle. Lisäksi myös jonkin asteen yrittäjä sähkö- että kiinteistöalalla.

Lempi benchmarkki treeni “Diane”, 21-15-9 for time: handstand push-up & deadlift. Haasteita otetaan vastaan anytime!

Åsa

Lue esittely

Heippa!

Mä oon Åsa, valmennan WOD-tunteja CrossFit Turussa ja välillä myös Portissa.

CrossFitin aloitin toukokuussa 2019, CFT:n on-rampilla, Games dokumenttien innoittamana. Urheilutaustaa löytyy esteratsastuksen ja taitoluistelun parista.

Valmistuin toiminnallisen harjoittelun Personal Traineriksi vuonna 2018. CF-valmentamisen aloitin alkusyksystä 2022.
Valmentajana koen olevani helposti lähestyttävä, inhimillinen ja ratkaisukeskeinen. Pyrin turvallisesti haastamaan ja rohkaisemaan ”seuraavalle tasolle”, unohtamatta hauskanpitoa ja rentoa ilmapiiriä!
Valmentamisessa parasta on auttaa muita kehittymään ja löytämään liikunnan ilo, sekä loputtomat mahdollisuudet itse oppia ja kehittyä.

Mun suosikki benchmark treeni on ”Grettel” 10 rounds for time: 3 clean & jerk + 3 bar over burpee, vaikka yleisesti tykkäänkin vähän pidemmistä treeneistä!

Nähdään tunneilla 😊👋🏽

Juho

Lue esittely

27-vuotias ilopilleri ja varsin innokas kaveri, joka omaa vahvan Oulun murteen, johon on myös hieman Turkuakin sekoittunut. Ammatiltani olen luokan- ja liikunnanopettaja.

Aiempi liikuntatausta on vahvasti painottunut joukkuepallopeleihin. Jääkiekko oli aina ykköslaji, jota tuli pelattua kilpasarjoissa ja myöhemmin pelaajauran jälkeen tuomarina huippusarjoissa. CrossFitin aloitin syksyllä 2018 Raumalla ja kesällä 2020 Turkuun muuton yhteydessä Aleksi toivotti tervetulleeksi Crossfit Turkuun ja sille tielle jäätiin. Kilpailen CrossFitissä ja kuulun myös salin Discipline -kilparyhmään.

Valmentamisen aloitin syksyllä 2022. Vedän lähinnä Kids ja Teens -ryhmiä. Valmentajana olen kannustava ja huumorintajuinen, mutta myös vaativa sen suhteen, että jokainen yrittää parhaansa. Valmentamisessa minua motivoi toisen kehittymisen näkeminen, tiedon ja oppien jakaminen eteenpäin sekä myös oma oppiminen ja kehittyminen.

Lempi benchmark -treeni on ehdottomasti “Diane”. Nähdään salilla ja tunneilla! 🙂

Juha

Lue esittely

Moi,

olen Juha Sihvonen. Kiinnostuin CrossFit harjoittelusta 2010-2011 opiskellessani Kuopion pelastusopistolla palomieheksi. Mikko Salo kävi pitämässä luennon aiheesta ja vaikuttihan se mielenkiintoiselta. Aloitin harrastuksen kuitenkin vasta alkuvuodesta 2012, kun kaveri houkutteli mukaan testaamaan lajia Turun ensimmäiselle CrossFit salille, eli RCFT “pikkusalille” 😉 Koukkuunhan sitä jäi heti, eikä perus salitreeniä jäänyt edes kaipaamaan. Muuta lajitaustaa ei aikuisiältä ole, mutta nuoruudessa tuli kilpailtua ratamelonnassa muutaman vuoden ajan SM-tasolla.

Valmentanut olen vuodesta 2013 lähtien keskittyen lähinnä WOD-tunneille. Nykyään kuitenkin valmentaminen on jäänyt hiukan vähemmälle muiden kiireiden takia, mutta toivottavasti vielä pystyisin tulevaisuudessa lisäämään tuntien määrää, koska valmentaminen kuitenkin aina ollut lähellä sydäntä!

Valmentajana pyrin tunnistamaan kunkin yksilön tavoitteet ja pitämään tunnit turvallisina ja mukavina. Koska olen kilpaillut CrossFitissa yhtä pitkään kuin valmentanutkin, otan tunneillani usein esille tehokkaaseen suorittamiseen tähtääviä vinkkejä.. 😉

Benchmark treeneistä lemppariksi voisin valita “Franin” monestakin syystä, mutta yhden mainitakseni, se on treeni jonka olen tehnyt jo ennen CrossFit harrastuksen aloittamista, jolloin suorittamiseen meni aikaa n. 13 minuuttia nykyisen ennätyksen ollessa 2:46.. 😀

Nea

Lue esittely

Moi tääl on Nea!

Yksi CrossFit Turun valmentajista ja tuore toimintaterapeutti opiskelija. Aloitin CrossFitin syksyllä 2013, halusin löytää liikunnan ilon, haastaa itseäni ja oppia uutta. Nämä kaikki toteutui. Vuodesta 2020 olen tehnyt painonnostoa päälajina, mutta nyt kausi -22 on mennyt olkapäätä kuntouttaessa. Loukkaantuminen on taas muistuttanut miten hieno laji CrossFit on. Olen pystynyt skaalaamaan CFT:n WOD:sta itselleni todella hyviä treenejä vaikka liikepankki on ollut rajattu.

Olen aloittanut valmentamisen 2017, ensin apukoutsina ja siitä sitten edennyt valmentajaksi. Valmentajana pyrin olemaan helposti lähestyttävä, kaikki huomioon ottava sekä haastamaan jokaista heidän omalla tasollaan. Lisäksi toivoisin, että kaikilla olisi lähtiessä vähintään yhtä hyvä fiilis kun tullessa 🙂

Mun suosikki treeni on ehdottomasti (HEAVY) “DT”, 5 rounds for time: 12 deadlift, 9 hang power clean, 6 shoulder to overhead

Nähdään treeneissä!

Oona

Lue esittely

Hellou!

Mä oon parikymppinen kesällä -23 valmistuva fyssari-opiskelija. Crossfitin aloitin 2017 ja sitä ennen tuli yleisurheiltua melkeen 10 vuotta. Eskarista asti oon touhunnu hevosten kanssa ja se jatkuu edelleen ns. höntsä-harrastuksena.

Valmennus hommat aloitin kesällä -20 koulun ohella Crossfit Turulla ja Crossfit Portilla seuraavan vuoden alussa. Valmentajana koen olevani rento, rauhallinen ja helposti lähestyttävä, mutta kuitenkin riittävän vaativa. Valmentamisessa motivoi niin muiden kuin itsenikin kehittäminen. Lisäksi parasta on nähdä onnistumisia ja hymyjä aina tunnin jälkeen!

Mun lempi benchmark on ehdottomasti “DT”. Rinnallevetoa, juuri sopiva paino ja hyvä määrä toistoja on mun lempitreenien resepti.

Eero

Lue esittely

Moro!

Olen CrossFitin ihmeelliseen maailmaan hurahtanut turkulainen. Urheilutaustaa löytyy ennen kaikkea jalkapallon puolelta, jota harrastin koko lapsuuteni ennen kuin aloitin ristiinkuntoilun vuonna 2017. Kilpailemisen aloitin heti seuraavana vuonna, eikä sille ole näillä näkymin ainakaan hetkeen näkymässä loppua. Viihdyn silti myös muuallakin, kuin salilla urheilemassa! Esimerkiksi padel, sulkapallo ja frisbeegolf ovat itselleni mieluisia lajeja (varsinkin silloin kun voittaa).

Opiskelen lääketiedettä yliopistossa, ja into valmentamiseen onkin tullut lähinnä oman harrastuneisuuden pohjalta. Valmennushommat aloitin vuoden 2020 puolella, mutta tunteja aloin varsinaisesti ohjaamaan vasta seuraavana vuonna. Valmennan tällä hetkellä WOD-tunteja, sekä On-ramp kursseja.

Valmentajana minua motivoi asiakkaiden saama ilo liikunnan kautta. Yritän saada ihmiset nauttimaan tunnilla olemisesta. Kun muilla on kivaa, niin se saa myös itselle hyvän fiiliksen. Pyrin luomaan tunneilleni rennon tekemisen meiningin, jossa kaikilla on mahdollisuus toteuttaa omia tarpeitaan: halusit sitten tulla oppimaan uutta, tai vain nollaamaan ajatuksia rankan päivän jälkeen.

Suosikki benchmark-treeni on varmaankin “Grace”, For time: 30 clean & jerk. Fran on myös mukava.

Samuli

Lue esittely

Hyvää päivää kaikille!
Nimeni on Samuli ja tässä on lyhyehkö esittely itsestäni.
Oma CrossFitiin tutustumisen jälkeinen elämäni alkoi vuonna 2011 kun satuin törmäämään kyseisen vuoden CrossFit Games lähetyksiin internetissä. Ensin itsekseen harrastellen
varusmiespalveluksessa ja kotona, mutta opiskeluaikoina löytyi muutama muukin aiheesta innostunut ja ensimmäistä kertaa liityin viralliselle CrossFit-salille vuonna 2015. Tuo Sali oli juuri
meidän CrossFit Turku. Siitä parin vuoden verran käytiin hakemassa vauhtia Lahdesta ja tuona aikana aloin myös valmentaa tätä liikuntamuotoa.

CrossFit Turun valmentajaporukkaan hyppäsin mukaan
vuoden 2018 tienoilla. Omia liikunta-, tai ehkä oikeammin urheiluharrastuksia on ollut useampia. Yleisurheilu kaikkine
lajeineen oli lapsena ja nuorena ykkösjuttu ja siinä sivussa tuli pelattua myös lentopalloa ja salibandya. CrossFitissakin olen kilpaillut, kilpailen ja todennäköisesti tulen tulevaisuudessakin
kilpailemaan. Hyväksi vastapainoksi tälle suorituskykykeskeiselle urheilumuodolle on noussut frisbeegolf, jossa pelataan enemmän puhtaalla taidolla kuin tehoilla. Moni muukin laji kiinnostaa,
mutta aikaa on valitettavan rajallisesti töiden, opiskelun ja kilpaurheilun ohella.

Valmentajana pyrin kehittämään itseäni jatkuvasti ja jaan mielelläni tietojani myös halukkaille kuulijolle. Eli jos jokin harjoittelussa ja itsensä kehittämisessä mietityttää, tulkaa rohkeasti nykäisemään hihasta! Pyrin olemaan valmentajana mahdollisimman holistinen, eli ottamaan huomioon ihmisen kokonaisuutena. Kehittymisen varaa on tietysti aina ja kehitys tunnetusti loppuu tyytyväisyyteen, eli jatketaan hommia kohti entistä syvempää tietämystä ja taitoa. Ohjattujen tuntien osalta tavoitteeni on ensisijaisesti varmistaa jokaiselle turvallinen ja tehokas liiketekniikka, jotta harjoittelusta saa kaiken ilon ja hyödyn irti. Tunnelman pyrin myös pitämään sopivan kevyenä ja meiningin ”very let’s go”.

Takataskussani minulla on liikunnan ammattikorkeakoulututkinto ja tällä hetkellä työstetään jo lisätäytettä siihen taskuun fysioterapiaopintojen muodossa.

Oma lempi CrossFit benchmark-treenini on ”Elizabeth”, jossa suoritetaan aikaa vastaan 21-15-9 toistoa rinnallevetoja ja dippejä voimistelurenkaissa.

Ville

Venla

Marjut

Lue esittely

Heippa!

Mä olen Venla, Crossfit Turun valmentaja sekä lajin aktiivinen harrastelija. Lähdin on-rampille mukaan keväällä 2017 ja se oli menoa sitten! Opiskelut Yhdysvalloissa on pitänyt mua ajoittain pidempiä pätkiä pois Suomen Turusta mutta vuoden 2021 alussa sain mahiksen päästä mukaan valmentajatiimiin!

Aloitin kids- ja teens-tunneilla apukoutsaamisen ja sitä kautta siirtynyt normi wodien valmentamiseen. Valmistuin keväällä 2022 (Bachelor of science in sports medicine) jonka jälkeen valmentamisesta on tullut kokopäivätyö Boxatheltics -verkkokaupan ohella. Tykkään koutsaamisen tuomista haasteista ja oon aina valmis oppimaan lisää. On kiva avartaa omaa ymmärrystä urheiljan- sekä valmentajan näkökulmasta ja näin yhdistää se vahvaksi tietotaidoksi ajan kuluessa! Olen koutsina kannustava ja pyrin aina urheilijalöhtöiseen valmentamiseen. Parasta on onnistumiset ja urheilun ilo!

Lemppari Benchmark treeni: Uudenvuoden “FRAN”, (nopea ja hapokas!)

Lue esittely

Moikka!

Olen alunperin turkulaista syntyperää, mutta Suomen mannerta on tullut koluttua lännestä itään ja etelästä pohjoseen. Muun muassa Lapissa kävin hakemassa liikunnanohjaajan pätevyyden ja innostuksen CrossFittiin. CrossFit alkoi 2018 lopupuolella, kun ratsastus jäi ensimmäistä kertaa yli kymmeneen vuoteen pidemmälle tauolle. Ratsastus tosiaan oli pitkään se päälaji ja rakkain harrastus, mutta monta muutakin liikuntaharrastusta on tullut tehtyä, kuten futista, yleisurheilua ja vapaasukellusta. Nykyään crossfitin ohessa tulee treenailtua olympiavene soutua.

Cf valmentamisen aloitin 2021 syksyllä. Muita lajeja on tullut valmennettua jo vuodesta 2014. Valmentamisessa ehdottomasti parasta on se, kun olet pystynyt auttamaan jotakuta oivaltamaan jonkin asian ja sitä kautta onnistuneeseen suoritukseen. Jokainen oppii asioita omalla tavallaan ja työn suola piileekin mielestäni juuri siinä, sillä valmentajana pääsen jatkuvasti miettimään eri keinoja opettaa taitoja.

Omassa treenaamisessani pidän mottona; tosissaan, muttei totisesti ja tämä näkyy varmasti myös valmentamisessa. Hommat tehdään kunnolla, mutta pieni pilke silmäkulmassa on aina paikallaan ja mun tavote on, et treeneissä ois hauskaa. Lemppari benchmark-treeniä en osaa nimetä, mutta yleisesti pidän intervalli-treeneistä tai jostain suht simppeleistä seteistä. Kaks-kolme perus liikettä ja mielummin for time, kiitos.