Categories
RCFT NEWS

Pariskabat lajit 3-4

Pariskaba 2021- Liikestandardit

Laji 3

“Machoilu”

4 Rounds
in 4 minutes time complete:
4 Rounds of
3 Power clean
3 Front squat
3 Shoulder to overhead

4th round is an amrap

Weight increases each round:

Round 1: 40kg / 30kg
Round 2: 60kg / 45kg
Round 3: 80kg / 55kg
Round 4: 100kg / 65kg

Toistot saa jakaa haluamallaan tavalla. Kolmella ensimmäisellä kierroksella suoritetaan 4 kierrosta määrättyjä liikkeitä ja loppuaika neljästä minuutista on lepoa. Painot voi vaihtaa valmiiksi ennen seuraavan neljän minuutin suoritusikkunan alkamista. Viimeisellä eli neljännellä kierroksella kierroksia suoritetaan amrappina koko neljä minuutin ajan. Parin tulos on tehtyjen toistojen yhteenlaskettu määrä. Mikäli pari ei ehdi tekemään neljää kierrosta määrättyjä liikkeitä neljän minuutin aikana, loppuu heidän suorituksensa siihen. 

Power Clean

Lähtöasennossa tanko on maassa. Loppuasennossa tanko on räkkiasennossa. Tanko on liikutettava yhtenäisellä liikkeellä maasta olkapäille. Kyynärpäiden on käytävä tankolinjan etupuolella yhtäaikaisesti, lantion ja polven ollessa suoristettuna, kun tanko on kosketuksessa olkapäähän.

Front squat

Liike alkaa nivelten ollessa ojennuksessa (polvet, lantio) ja tangon on oltava kontaktissa olkapäihin. Ala-asennossa lantion taitekohdan on käytävä alempana kuin polven yläosan. Toisto on hyväksytty kun nivelet ovat taas täydessä ojennuksessa.

Shoulder to overhead

Liike lähtee tangon ollessa eturäkissä (tanko koskettaa olkapäitä). Loppuasennossa tanko on ylhäällä kontrollissa kyynärpään ollessa täysin suorana, myös lantio ja polvet ovat täysin ojentuneina.

Laji 4

“Jokeri”

30 – 20 -10
Deadlift 80kg / 55kg
Heels over hips

20 – 15 – 10
Deadlift 100kg / 70kg
Toes to bar (heels over hips 40-30-20)

Parilla on käytössään kaksi maastavetotankoa. Ensimmäisen osion aikana (30-20-10 deadslift & heels over hips) toinen urheilija saa suorittaa maastavetoja vain silloin kun toisella urheilijalla on oma tanko pidossa maastavedon yläasennossa. Myös heels over hips liikkeitä saa suorittaa vain silloin kun toinen urheilija roikkuu tangossa. Toistot saa jakaa haluamallaan tavalla, mutta toistot ovat hyväksyttyjä vain silloin, kun toisella urheilijalla on maastavetopito tai hän roikkuu tangossa. Toisessa osiossa ei tarvitse suorittaa pitoja, urheilijat saavat jakaa toistot vapaasti haluamallaan tavalla. Mikäli kumpikaan urheilijoista ei pysty suorittamaan toes to bareja, he voivat valita tilalle heels over hipsit, joita he suorittavat tuplamäärän. Tekemättömät heels over hips toistot lasketaan kuitenkin puolittain eli esim 2 tekemätöntä heels over hipsiä vastaa 1 toes to baria.

Cap: 12 min

Deadlift

Yläasennossa olkapäät on oltava tankolinjan takapuolella, nivelet linjassa ja suoristettuina yhtäaikaisesti. Tankoa ei saa tahallisesti pompauttaa maasta. Vain perinteinen maastaveto (jalat käsien sisäpuolella) on sallittu.

Heels over hips

Lähtöasennossa kädet suorassa, kantapään on käytävä tankolinjan takapuolella. Yläasennossa kantapaiden on käytävä lantiolinjan muodostaman tason yläpuolella. Liikettä ei saa pysäyttää jaloilla maahan tai telineeseen.

Toes to bar

Lähtöasennossa kädet suorassa, kantapään on käytävä tankolinjan takapuolella. Jalkapöydän, jalkapohjan tai varpaiden pään tulee koskettaa tankoa yhtäaikaisesti päältä, sivusta tai alta käsien sisäpuolelta. Liikettä ei saa pysäyttää jaloilla maahan tai telineeseen.