Winter War 2019 raportti

Winter War -kilpailu käytiin 1.-2.2.2019 Tampere Areenalla, Tampereella. Kilpailun tarkoituksena oli löytää kovakuntoisimmat yksilöt eri sarjoissa ja kruunata heidät Winter War -mestareiksi.

Reebok CrossFit Turku:n urheilijat suorittivat seuraavasti:

Mirka Henriksson voitti kultaa!
Kilpailussa urheiltiin yhteensä kahdessatoista lajissa, joista ensimmäinen suoritettiin jo kilpailuviikon alussa tiistaina omalla salilla. Laji oli 10km soutu c2 laitteella. Tämä laji jäi Mirkan huonoimmaksi sijoitukseksi, joka oli 11. Kilpailijoita naisten sarjassa oli 31.
Mirka suoritti muut lajit uskomattomalla tasaisuudella ja lopputuloksissa Mirka voitti toiseksi tulleen yli sadalla pisteellä, (lajivoitosta sai 100 pistettä, toiseksi tullut 94 pistettä) mikä kertoo Mirkan ylivoimaisuudesta. Lajivoittoja Mirkalle tuli kaksi, kakkosijoja kolme ja kolmossijoja neljä. Mirkan menestyksen takana, monien seikkojen kuten huikean kurinalaisuuden, lahjakkuuden ja harjoitteluinnon lisäksi on hänen aviomiehensä Samuli, joka on toiminut Mirkan valmentajana ja huoltajana. Reebok CrossFit Turku onnittelee tuoretta mestaria ja koko hänen lähipiiriään!

 

Enni Eeronheimo oli 5.!
Tavoitteet Ennin kohdalla täyttyivät hienosti. Viime vuonna Enni oli 12., joten parannus loppusijoituksessa oli huima. Kilpailuun mahtui mukaan niin pettymyksiä, kuin huikeita itsensä ylittämisiä. Pettymyksiin lukeutui perjantain 20 metrin sprintti, joka entiselle juoksijalle oli lähtökohtaisesti mielekäs laji. Lopputulos ei kuitenkaan vastannu toiveita ja Enni oli lajissa 10., mikä ei missään nimessä ollut huono sijoitus, mutta ennakkoajatuksiin verrattaessa hienoinen pettymys. Muutamaa lajia lukuunottamatta Ennille kertyi lajeista hieno tasainen suoritus. Huonoimmat lajit olivat 21. sija L-pidosta ja 20. sija lajista 11 (toes to bar, ski-erg & db overhead squat). Huippuhetkiä oli ehdottomasti laji 10, jossa haettiin kolmella yrityksellä clean & jerk maksimitulosta. Enni koitti toisella yrityksellään 95kg, joka oli hänen ennätyksensä. Työntö jäi kuitenkin vajaaksi. Kannustuksen hurmiossa Enni yritti samaa painoa viimeisellä yrityksellään ja puski painon suorille käsille huutomyrskyssä. Tämän jälkeen nähtiin varmasti kisojen koskettavin tuuletus, kun onnistumisen riemu purkaantui itkun ja ilon sekaisena myrskynä. Tuolla painolla Enni oli lajin jaetulla toisella sijalla ja näinollen se oli myös hänen paras sijoituksensa. Loistavaa suorittamista Enniltä nähtiin myös lajissa 6, jossa tehtiin köysikiipeilyjä ja Xebex-pyörä kaloreita. Enni oli lajissa kuudes. Valmennuksen huomio oli myös lajissa 9, jota ei lähtökohtaisesti pidetty Ennille niin hyvänä lajina, mutta Enni suoriutui hienosti ylittäen odotukset ja sijoittumalla lajissa sijalle 12. Kokonaisuutena voidaan pitää kisoja erittäin onnistuneina.

 

Anette Laiho oli 6.!
Anette piti yllä RCFT:n naisten huikeaa tasoa. Anette oli viime vuonna 14., joten myös hänellä nousu leaderboardilla oli huikea. Odotukset oli toki korkealla, sillä Aneten kunnon tiedettiin olevan hyvä. Lajit eivät tänä vuonna sataneet ns. Aneten laariin, mutta siitäkin huolimatta Anette teki tasaisen suorituksen paria poikkeamaa lukuunottamatta. Poikkeamat olivat ensimmäisen lajin 10k soutu, jossa Anette kuitenkin taisteli itsensä sijalle 19., vaikka tiedettiin ettei soutu ole missään nimessä vahvuuksissa. Toinen vastaava oli “ketteryystesti” laji 3, jossa Anette oli vasta 27. Tämä oli oikeastaan lajeista epätyypillisin CrossFit-laji, jossa lajitaustasta olisi ollut merkittävästi apua. Valitettavasti pallopelit eivät ole kuuluneet Aneten sellaiseen, joten tällä aikataululla lajijulkaisusta ei vielä tätä parempaa tulosta ollut odotettavissakaan. Tämän vuoden lajit sisälsivät lisäksi paljon ergo-laitteita, jotka sopivat isompikokoisille urheilijoille (sisäsoutu mm. on kilpailtuna kahdessa painoluokassa). Nämä lajit eivät suosineet Aneten vahvuuksia, mutta siitäkin huolimatta hän pystyi urheilemaan itsensä top 10 sijoille 7 kertaa. Paras laji Anetelle oli myös C&J maksiminosto, jossa Anette nosti 95 kiloa ja jakoi kakkossijan. Aneten viimeisessä nostossa hänellä oli 100 kiloa, jonka hän oli juuri painonnostokisoissa tehnyt ennätyksekseen, mutta rinnalleveto horjahti hieman takapainoiseksi eikä tullut ylös. Toinen huippusuoritus nähtiin 20m sprintti-lajissa, josta ei odotettu niinkään ihmeitä. Anette ylätti kaikki, varmasti itsensä mukaanlukien, ja oli lajissa hienosti kolmas. Kisat olivat kokonaisuutena vahva esitys Anetelta.

 

Petteri Otranen oli 24.
Sanomattakin selvää, ettei tämä ollut lopputulos mitä Petskulle haettiin. Valmistautuminen oli sujunut hyvin ja odotukset olivat sen mukaiset. Ensimmäisen päivän lajit eivät olleet Petskun vahvuusalueilla ja kun lajit menivät vielä odotuksia huonommin, oli mieli melko maassa toiseen päivään lähdettäessä. Toinenkaan päivä ei oikeen ottanut lähteäkseen, sillä Petskun kroppa oli melko sekaisin (sokerit heilahtelivat ylös alas). Petsku kuitenkin taisteli kisat urheasti loppuun asti, ja muutamia valonpilkahduksia suorituksissa nähtiin, kun päästiin ns. perinteisempiin CF-lajeihin. Petskun paras suoritus oli lajissa 9, joka oli “chipper” useamman liikkeen pitkä raastavampi sarja. Petsku aloitti kirinsä boksihypyissä, jossa hän tuli erässä johdossa olleen kintereille. Viimeisenä liikkeenä oli double-undersit, joita oli 100 kappaletta. Ensimmäiset 50 piti hyppiä lattiaan merkityn rajan toisella puolen ja viimeset toisella puolella. Ensimmäisten takeltelujen jälkeen Petskun naru pyöri huimaa tahtia ja hän saavutti jokaisella hypyllä kärkisijaa. Viimeisen iskun Petsku teki siirryttäessä jälimmäiseen 50:neen toistoon, jolloin hän hypähti viivan yli pysäyttämättä hyppyjä lainkaan. Tämä liike yhdistettynä nopeaan hyppytahtiin kiritti Petskun viimeisillä hetkillä erän voittoon yleisön mylviessä. Tämä ja muutamat muut lopun valohetket jättivät kisoista kuitenkin edes keskinkertaisen fiiliksen.

Skaalattu sarja:
Lauri Friberg oli skaalatun sarjan 4.!
Laurin kisaurakka alkoi kuten muillakin, eli 10km soudulla, joka jäi Laurin heikoimmaksi suoritukseksi Laurin ollessa 7/8.  Laurin paras sijoitus oli L-sit pito, jonka Lauri voitti. Kuitenkin hienoin suoritus nähtiin C&J lajissa, jossa Lauri rikkoi oman ennätyksensä hienosti nostaen huimat 110kiloa suorille käsille. Tämä tulos toi lajista sijan 3. Lisäksi Lauri otti vielä yhden kakkossijan ja nostolajin lisäksi toisen kolmossijan. Kaikenkaikkiaan suoritus oli tasainen ja kisa erittäin tiukka, sillä kilpailijoiden vähyyden määrä ei myöskään tehnyt suuria pudotuksia leaderboardilla. Tämä taas teki sen, että vaikka pisteitä oli vaikea kiriä. Lauri jäi pronssista harmittavaiset 3 pistettä kokonaispisteillä 656.

Reebok CrossFit Turku